9 Ocak 2018 Salı

Yeni yıla yeni başla.

Merhaba çılgın bebek anneleri,
Işte yeni bir yıla daha başladık. Umarım hepimiz için mutlu,umut dolu,sevgi dolu,bebeklerimizin sağlıkla büyüdüğü bir yıl olur.
 Bir değişiklik düşündüm bu yazımda.istedim ki değişik ve güzel bir yemek tarifiyle özel bir güne yakışacak özel bir yemek koyalım soframıza.belki bilenler de çıkacaktır aranızda ama bilmeyenler için iste tarifim:
 (2 kişilik)
 400 gr dana kuşbaşı.
 3 yemek kaşığı zeytin yağı (yoksa ayçiçek yağı da olur)
 2-3 diş sarımsak
 Tuz
 Kekik
 Kimyon
 Karabiber
 Kuru fesleğen
 Bir paket krema
 3-4 yemek kaşığı hardal (damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
 9-10 tane mantar

Yemeğimiz kremalı olacağı için baharatları abartmadan eklemenizi oneriyorum.

 Sarımsakları mümkünse rendeliyoruz değilse çok ince doğuruyoruz..kizan yağa atıp 30 sn kadar döndürüyoruz. Etleri tavaya atiyoruz ve tuz,karabiber,kekik,kimyon ve feslegeni ekliyoruz.(abartmadan.😊1er silme çay kaşığı kadar olabilir)istediğimiz ebatta doğradığınız mantarları da ekleyip karıştırıyoruz. Orta ateşte kapak kapatarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada kremamizi ve hardalı (sanki krema bizim mahalleden hardal kutuplardan😂)derin bir kasede karıştırıyoruz ve etler suyunu çektikten sonra bu karışımı etlerin üzerine ilave ederek karıştırıyoruz. Iki tikirdatip ocağı kapatıyoruz.yemegimiz haziiirrrr...afiyet bal şeker olsun.
  Bence yanında 1 kadeh kırmızı şarabı hakeden bir yemek😉umarım begenirsiniz.
 Eğer beğenirseniz aynı tarifle içinden kekik ve kimyonu çıkararak tavuk göğsü ile de deneyebilirsiniz.
 Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder